Shanghai ZhiBei Information Consulting Co., Ltd

Nyheter

Snabbdiagnos SARS-CoV-2 Ab snabbtest baserat på CRISPR-Cas19
Släpp tid: 2020-08-12 09:56:14  träffar: 10


Tidigare pandemier har lärt oss att snabba och lätt tillgängliga detekteringsmetoder är viktiga för effektiva folkhälsarsvar. Men nuvarande SARS-CoV-2 detekteringsmetoder tar ofta timmar eller till och med dagar för att ge resultat.

16 april 2020, University of California, San Francisco, Qiu Huayan och Mammoth Biosciences



2_副本.jpg Forskarna rapporterar om ett test baserat på Crispr något Cas12 som kan identifiera SARS-CoV-2 från RNA extraherat från andningsvattnet från vid-19 patienter. Testet, kallad " SARS-CoV-2 DNA-endoenzymmål Crispr transrapporteringssystem " (DETECTR). Testet tar ett prov av RNA, transkriberar det tillbaka till DNA och förstärker det sedan med en teknik som kallas isoterm amplifiering. Gensekvenserna i SARS-CoV-2-höljet (e) och Nucleocapsid (N) detekteras sedan av CRISPR, något Cas12, vilket skär reportermolekylerna som bekräftar närvaron av viruset. Författarna testade systemet på kliniska prover från 36 COVID-19 patienter och 42 andra andningssjukdomspatienter. Jämfört med RT-PCR som användes av Centers for Disease Control and Prevention i USA var den positiva prediktiva noggrannheten 95% och den negativa prediktiva noggrannheten 100%.

I motsats till RT-PCR, som vanligtvis tar flera timmar att upptäcka och kräver specialutrustning och en varm och kall cykel, har DETECTR bara två fasta driftstemperaturer och kan, efter cirka 45 minuter, fungera som ett hem graviditetstest, läsa resultat på den visuella läsfältet.

zmkm-800_800.jpg


Tidigare: Som svar på det globala utbrotte...

Nästa: No