Shanghai ZhiBei Information Consulting Co., Ltd

Nyheter

Snabbare, säkrare! FDA GODKÄNNER FÖRSTA COVID-19 SALIVA-testprodukt
Släpp tid: 2020-08-05 10:04:12  träffar: 11

Du kommer inte att kunna göra det.

I april fick Rucrd Infinite Biologics, en avdelning vid Rutgers Institute, och dess kollaboratörer ett tillstånd för FDA att test a saliv för det nya koronaviruset.Detta är det första FDA-godkända Salivatestet för COVID-19, som kommer att användas för en bredare populationsundersökning än det nuvarande nasal- och farynglsprovet.

360截图20200805100417284.jpg

Det nya salivprovet utarbetades av Rucrd i samarbete med Spectrum Solutions och det exakta diagnoslaboratoriet (Adl).NY CORONAVIRUS RNA upptäcks vanligen i respiratoriska prover från patienter under den akuta fasen av infektionen.

Å ena sidan används i salivtestet en insamling och konservering av SpektrumDNA-saliv, som enligt forskarna måste lagras eller transporteras vid rumstemperatur och testas inom 48-timmars insamling.Resultatet var detsamma som ett nasofarynx Swab, ett smärtsamt provtagningsförfarande, genom att testa specifika RNA- sekvenser som är kopplade till viruset.

Rutgers test baseras däremot på ett tidigare licensierat test som kallas COVID-19, som använder samma PCR-hårdvara och kemi som TaqPath kit, it& 35;39;är ett realtidstest för polymeraskedjereaktion.Paket TaqPath tilldelades av FDA i 2017 för kvalitativ detektion av Zika virus RNA och diagnos av infektion genom insamling av human serum och urinprov.

RUCDR Infinite Biologics, en del av den mänskliga genetiken i Rogers, New Jersey, är världens och den största universitetsbaserade upplagan av celler och DNA.Laboratoriet är ägnat att förstå de genetiska orsakerna till vanliga och komplexa sjukdomar och att hitta sätt att diagnostisera, behandla och bota dem.Tidigare hade RUCDR inlett en genetisk testtjänst för det nya koronaviruset, och det nya salivtestet kunde öka antalet prover som testats till tiotusentals om dagen.

Andrew Brooks, chef för teknikutveckling och chef för Rutder, sade: " Effekterna av detta godkännande är betydande och innebär att det inte längre finns något behov av att hälso- och sjukvårdspersonal tar risken att samla in prover, och den vanliga insamlingen av Nasofarynx eller Orofarynx kan öka risken för infektion för sjukvårdspersonal.Tester av saliv kommer att bidra till att minska den globala bristen på svabbprover för provtagning, och eftersom självinsamling av saliv är snabbare och mer skalbar än insamling av svabbprover kan det avsevärt öka antalet människor som testas varje dag. "

RUCDR och_;39;grundare, VD och vetenskaplig direktör, och professor i genetik vid Rutgers University, New Brunswick, Jay A. Tischfield sade också: " Testet använder RUCDR Infinite Biologics analys för att hjälpa sjukhus och privata läkare att noggrant bedöma infektionsstatus hos fler patienter. "

Även om många vacciner håller på att utvecklas är optimistiska beräkningar att de flesta produkter inte kommer att vara tillgängliga förrän 2021 eller senare.I avsaknad av ett vaccin skulle det troligaste sättet att förhindra en pandemi vara att utföra storskaliga tester och antikroppstester, följt av kontaktspårning för att identifiera och isolera personer som testats positiva för sjukdomen.

COVID-19-pandemin har fått stor uppmärksamhet från biovetenskapliga företag, och Förenta staterna har nu godkänt virusdiagnostiska tester och verktyg för att upptäcka antikroppar i serum, inklusive det första serumtestet, qSARS-CoV-2 IGG/IGM Rapid Test, godkänt i 3-april från Cellex, för att avgöra om människor har exponerats för viruset eller är immuna.till sjukdomen.Människor som testats positiva för antikroppar mot viruset anses vara immuna, men det är inte klart hur länge immuniteten varar.

Källa:

1 Nej. FDA godkänner Rutgers 8217; Saliv Test för COVID-19

2 Nej. Tillstånd för användning i nödsituationer som beviljats för nya metoder för insamling av biomaterial

3 Nej. Rutgers& FRAMSTÄLLNING.39; salivbaserade testnät FDA-grönt ljus för COVID-19

2-1(1).jpg

Tidigare: Hittills har endast nödanvändni...

Nästa: Vad händer med patienten med den...